zondag 26 juli 2009

Perigord 2009 Dag 1: Chateau de Hautefort

Tot ongeveer een maand voor mijn vakantie begon, hadden we geen reisplannen, maar toen begon het toch weer te kriebelen en heb ik snel-snel een tripje richting Perigord in elkaar gestoken: 7 nachten in chambre d'hote op 3 verschillende plaatsen (3 nachten hier, 2 nachten hier en 2 nachten hier), en een rondrit langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden in de buurt.

Zondagnacht 12/07 zijn we om 3 uur vertrokken richting Perigord en rond 11 uur waren we al ter plaatse: geen kilometer file gehad, en slechts 3 plas-pauzes (ik had er 10 verwacht). Dat wilde zeggen dat we onverwacht op zondag toch nog iets konden bezichtigen en we hebben dan gekozen voor het Chateau de Hautefort (belachelijke en amateuristische website, zoals de meeste Franse "sites web"). Mooi om de vakantie mee te beginnen. Vervolgens op zoek naar de eerste McDonald's van de reis (in Frankrijk eten wij veel in McDo omdat Franse restaurants de onhebbelijke gewoonte hebben om te sluiten na 14 uur en pas terug open te gaan rond 20 uur, en als je zoals wij uitgebreid ontbijt 's ochtends, heb je pas rond 14 uur terug zin in een kleinigheid en eet je 's avonds liever wat vroeger) en richting chambre d'hote voor een verfrissende duik in het zwembad en een lange nachtrust (Dave lag om 17.30 uur al in het waterbed en is er pas om 9 uur terug uitgekomen).

Enige nadeel aan de eerste chambre d'hote was de kerkklok in dit gehucht met 150 inwoners die 's avonds en vooral 's ochtends om 7 uur niet 7, maar 115 keer sloeg. Geloof me, dan ben je wakker.

Zicht op Chateau de Hautefort vanaf de "route touristique"

Chateau de Hautefort

Zicht vanuit het chateau op de Franse tuin

Artistiek probeersel na lange autorit

Geen opmerkingen: