donderdag 9 juli 2009

Bouwverlof

Een van de minder leuke punten aan werken voor een bouwbedrijf is dat je verplicht bent "bouwverlof" te nemen. Dat wil zeggen dat je tijdens de drukste en duurste periodes van het jaar op vakantie moet gaan, terwijl het voor jou eigenlijk veel interessanter zou zijn om tijdens het laagseizoen te reizen. Maar kom, ik zal maar niet klagen, ik heb tenminste een job en vakantie.

Morgen is de laatste werkdag, en pas op 3 augustus word ik terug op kantoor verwacht. 3 weken, het is de langste vakantie die ik ooit genomen heb. Eerst hadden we geen plannen om weg te gaan, maar een paar weken geleden kreeg ik ineens de kriebels en heb ik toch nog snel een reisje in elkaar gebokst: een weekje Perigord.

We vertrekken tijdens de nacht van zaterdag op zondag (zodat we hopelijk wat files kunnen vermijden), en logeren dan 3 nachten in chambre d'hote Porte Nous Bonheur. Vervolgens logeren we 2 nachten in Moulin de la Siguenie, en om af te sluiten (en omdat de centjes daarna onherroepelijk op zijn) slapen we nog 2 nachtjes in het Maison du Moulin a Vent.

Een dagplanning heb ik nog niet kunnen maken omdat de tijd momenteel wat ontbreekt, maar ik heb 2 gidsjes die ik in de auto nog kan lezen. 't Zal vooral relaxen worden, denk ik. Als er iemand nog tips heeft, laat maar weten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello,
vrees dat ik een beetje laat kom, maar toen ik las dat je naar Frankrijk kwam, dacht ik jullie voor te stellen om eventueel af te spreken, maar de PĂ©rigord is wat verder naar beneden. Zal eens zien of ik je tips kan geven. Alvast een leuke vakantie!!! Geniet ervan de laatste keer zo rustig met z'n tweetjes.
Groetjes
Liesbet

Annelica zei

Ik krijg ook al zin om te vertrekken als ik de websites van die leuke B&B's zie. Veel plezier!