dinsdag 19 augustus 2008

Toerist In Eigen Land - Antwerpen

Natuurlijk mag ook Antwerpen niet ontbreken in onze "toerist in eigen land"-reeks. Vandaag hebben we dan ook een lange wandeling in de koekenstad afgewerkt, eigenlijk een combinatie van drie wandelingen uit een gidsje dat te verkrijgen is op de toeristische dienst van de stad Antwerpen. Heel mooie dingen gezien, en een heel lelijk ding: het nieuwe justitiepaleis op het Antwerpse Zuid. Langs buiten ziet het er bijzonder knap uit, maar binnen is het onafgewerkt, vuil en versleten (en het is nog maar net in gebruik genomen). Jammer voor een gebouw dat zoveel geld gekost heeft.
Bolivarplaats, voor het justitiepaleis

Binnenin het justitiepaleis (het lijkt alleen maar mooi, van dichterbij zie je de fouten)

De juiste reactie in het justitiepaleis: gillend proberen buiten te lopen

Heel mooie lantaarnpaal

Beelden in de Kruidtuin

PS: Dit weekend staat natuurlijk een bezoek aan de gloednieuwe Starbucks in Zaventem op het programma! ;-)

3 opmerkingen:

Petra zei

Leuk, he, toerist in eigen land? Ik doe dat hier in de omgeving (ook in het land, maar dat is wat groot ;)), maar ook in Nederland zag ik pas echt de toeristische dingen (en leuk, dat ze zijn!) nadat ik naar de VS verhuisd was. Je ziet nu toch sneller het mooie ervan, of niet? Vroeger was het allemaal "gewoon".

Sofie & Bart zei

Marijke, ga jij speciaal naar Zaventem voor een latte of moet je daar voor een andere reden zijn? Dat zou wel pas wat anders zijn dan in je jogging broek en sleffers langs de Embarcadero naar de Starbucks in South Beach slenteren ;-)

marijke zei

@ kasaka: Je moet echt eerst even weg geweest zijn vooraleer je het mooie in je eigen land kan waarderen. Heel raar!

@ bart & sofie: Jullie kennen me toch wel zo goed dat jullie weten dat ik speciaal voor Starbucks naar Zaventem zou rijden. ;-)