zondag 5 oktober 2008

Een Heer In Het Verkeer

Stel je voor: Je bent in Belgie, de regen valt dus met bakken uit de lucht, en jij rijdt comfortabel rond in je Volvo XC90; hoog en droog, met de verwarming aan, in je lederen zetels, met een rustig muziekje op de achtergrond. Je rijdt door een woonwijk en langs de kant van de straat zie je 2 voetgangers staan, schuilend onder een paraplu, en klaar om de straat over te steken. Je merkt ook de gigantische waterplas op die op jouw rijvak voor hen op straat ligt. Wat doe je?

1. Je toont je van je beste ('zondagse') kant: Je vertraagt en stopt zodat deze arme sukkelaars de straat kunnen oversteken zonder nog natter te worden dan ze al zijn.
2. Je toont je van je iets minder sympathieke kant: Je rijdt door, maar gaat wel even op het andere rijvak rijden zodat de mensen niet nat worden als je voorbij komt. Je hebt namelijk geen tijd om te stoppen; het is zondag, mama zit te wachten met de koffiekoeken, en je bent daar al 25 jaar op hetzelfde tijdstip aangekomen dus als je 15 seconcen later bent, denkt zij dat er iets ernstigs gebeurd is.
3. Je bent nu eenmaal een lul in een te grote auto en de auto heeft vierwielaandrijving: Je versnelt dus en rijdt door die grote waterplas om te kijken of de auto echt 'geruststellende stabiliteit op gladde ondergrond' heeft. Dat de voetgangers helemaal doorweekt achterblijven omwille van de vloedgolf die jij veroorzaakt, vind je een leuke bijkomstigheid.

U raadt al welke optie de Volvo-bestuurder die op zondag 5 oktober rond 13 uur door de Laarstraat in Wilrijk reed, heeft gekozen...

1 opmerking:

Annelica zei

Oesje. Ouch. Jakkes. Ik denk het antwoord wel te weten...